Info točka ZSSS

Nudi celovit servis in pomoč tistim, ki ste že naši člani in članice, ponuja pa tudi kratke odgovore na vprašanja ali težave tistih, ki še razmišljate, da bi to postali.

Najdete nas lahko na tel. št. 064 224 466 ali e-naslovu info@zsss.si.

Pozor! Pri vprašanjih ali opisovanju problema po elektronski pošti sporočite – da vam bomo lahko lažje pomagali – čim več podatkov in informacij
(tudi npr. svojo telefonsko številko) v zvezi z zadevo, ki vas zanima.

ZSSS aktualno

Je bilo poletje prekratko, morda je bilo prevroče? Nekaj od tega vpliva na moje razpoloženje, ko se je po relativnem zatišju svet spet začel vrteti po starih tirnicah. Blagodejno je, ko nehajo vrteti peresa …

ZSSS je ponovno pozvala pristojno ministrstvo in ministra za delo, naj se končno uredijo zakonske podlage za primerno, ažurno in pošteno izraćunavanje minimalnih življenjskih stroškov. V nadaljevanju nekaj poudarkov in celoten poziv.

Število delavcev, ki si ne morejo privoščiti tedenskega dopusta, se je povečalo za več kot dva milijona, je pokazala analiza podatkov Evropske unije, ki jo je pripravila Evropska konfederacija sindikatov (ETUC).

ZSSS svetuje

Tole bo aktualno kmalu: na kratko o pravici do plačane odsotnosti z dela za spremstvo prvošolčka v šolo na prvi šolski dan in o tem, kako jo uveljaviti.

V času glavne dopustniške sezone, je aktualno vprašanje ali mora biti delavec oziroma delavka, medtem ko je na letnem dopustu, po telefonu, elektronski pošti ali kako drugače dosegljiv za delodajalca.

Vsako poletje, ko se temperatura zraka dvigne nad 30 stopinj Celzija, postane marsikje na delovnem mestu peklensko vroče. Kaj o tem pravijo predpisi varnosti in zdravja pri delu ter kakšne rešitve nam ponuja stroka?

ZSSS člani

Zaradi kritičnega pomanjkanja pravosodnih policistov, ki ne morejo hkrati varovati zaporov in spremljati pripornike in zapornike na sodne obravnave, je vse več teh preloženih. Po podatkih Sindikata državnih organov Slovenije (Sdos) so slovenska sodišča …

Vodstvo Mariborske livarne Maribor (MLM) je na začetku meseca poslalo na čakanje 50 od 350 zaposlenih delavk in delavcev. Razlog za to tiči v pomanjkanju dela, saj je podjetju odpovedal naročila največji kupec, ki …

Predstavniki pogajalske skupine Sindikata komunale, varovanja in poslovanja z nepremičninami Slovenije (SKVNS) za pripravo nove kolektivne pogodbe v zasebnem varovanju so na zadnjem sklicanem pogajalskem sestanku zaman čakali na predstavnike delodajalcev. V sindikatu so …

Delavska enotnost

Delavska enotnost
Delavska enotnost je vaš list, berite jo, uporabljajte jo, naročite jo!
Delavska enotnost je tednik Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS), ki izhaja 2x mesečno (vsak drugi četrtek, razen v avgustu) v revialni obliki na 24 straneh. Sedanje glasilo ZSSS je začelo izhajati novembra 1942, sprva občasno, od leta 1945 pa kot sindikalni tednik. Leta 1997 je izdajanje prevzela ZSSS.
Sindikalna lista Plačni priročnik E-baza Priročnik za sindikalne zaupnike

Anketa

Ali podpirate sindikalno organiziranje platformnih delavk in delavcev v okviru novoustanovljenega sindikata dostavljavcev?
Nalagam ... Nalagam ...

Sindikalna lista

aplikacija Odprite aplikacijo ZSSS na mobilni napravi!